mandag 8. juni 2009

Kokongen åpner seg


Det nærmer seg, det nærmer seg. Kokong magasin lanseres på Utbrudd på Rockefeller senere i dag. Hva er Kokong magasin? Et magasin i utbrettsformat, som begynner i A4 og ender opp i A1. Kanskje det er verdens største magasin? Det inneholder kortprosa, dikt og noveller, satt sammen med illustrasjoner til en (forhåpentligvis) ny og (definitivt) spennende helhet. Undertegnede er tekstredaktør, og utgjør sammen med redaktør Max og art director Hauk redaksjonen.

Det har vært en lang og spennende vei, med fantastiske bidrag fra unge up-and-coming skribenter og illustratører. Vi har lært å lage magasin the hard way, og i etterpåklokskapens navn har vi sikkert gjort så mye feil at vi kunne skrevet etterpåbok. Kanskje det blir et nytt prosjekt. Det er gledelig å ikke være for gammel til å døgne før deadline, og det er fint å kunne døgne sammen med like gale mennesker som meg selv, og å drikke rom og røyke sigar på balkongen ved soloppgang etter endt økt.

Nå gjenstår det å se om magasinet tåler markedskreftenes press, og om det har livets rett. Vi må bygge salgsstand til Utbrudd, vi må holde fingrene krysset noen timer til i håp om at trykkeriet har gjort jobben, og vi må forberede en liten pecha kucha til onsdag. Det blir bra!

Ingen kommentarer: